Tech Corner

„Kell az érzés, hogy valami egyedit kapunk!” – Új rendszer fejlesztése az Avonnál

Szakmaiság, empátia és költséghatékonyság – talán leginkább e három elemben ragadható meg az a plusz, amelyet a BlackBelt csapata nyújtott, amikor az Avon hitelvizsgálati monitoring rendszerét korszerűsítette.

Tovább

Vásárlók akcióban (forrás: Mocsányi Ákos, solution architect)

Színházjegy, autóbérlés, porszívó, ajándék? Természetes elvárásunk, hogy a turbulens shopping periódusban is gyorsan és a rendszer lefagyása nélkül tudjunk online vásárolni. Az, hogy e veszély immár érdemben nem merül fel, egy új technológiának köszönhető.

Tovább

„Szolgáltatásunk egyfajta biztosítás” – Wolf András értékesítési igazgatónk a kihelyezett termékfejlesztésről

Kipattan egy jó üzleti ötlet. Jönnek a társak, s a latolgatás: versenyképes lesz-e az elgondolás. A potenciális befektetőnek azonban pár mutatós dia a jövőképről, stratégiáról nem elég. És itt jön a dilemma: hogyan lehetne a lehető legszínvonalasabban bemutatni a prototípust?

Tovább

Mint a meccseken (forrás: scrum masterünk, Szabó Attila)

Több tíz oldalas részletes útmutatók szabályozzák az agilis fejlesztések menetét. A megközelítés talán legnépszerűbb módszertana, a scrum éppen azért sikeres, mert benne a szerepektől a megbeszéléseken át az egyes feladatokig minden rögzített. Az ügyfélnek pedig néhány hetente lehetősége van tesztelni, hol is tart a projekt.

Tovább

Délibábok helyett (forrás: Facskó János (Johnny), SDU igazgató)

Kinek ne jönne elő rémálmaiban egy elégedetlen ügyfél, egy félrecsúszott fejlesztés, egy kommunikációs hiba okozta határidő-csúszás? Az Agilis Kiáltvány aláírói másfél évtizede lefektették egy új szoftverfejlesztési megközelítés alapjait. A módszer tapasztalataink szerint is remekül működik.

Tovább

„A jövő felé tartunk” – Ügyfélportál fejlesztés az Invitech Solutionnál

Az ügyfélportál kapcsán kiírt tenderre tíz cég jelentkezett, közülük nyert a BlackBelt. “Azonnal látszott, hogy pillanatok alatt reagálnak ha kell, és az is, hogy fejlesztési keretrendszerük, a Judo, megfelelő paraméterezés mellett rendkívül gyorsan tud produktumot előállítani.” Ilosvay Csabával, az Invitech vállalati ügyfélszolgálati vezetőjével beszélgettünk.

Tovább

Móricka nagykorú lett (forrás: Herczeg Norbi, frontend fejlesztő)

Hullafáradt, több tízezer soros alkalmazások felett görnyedő fejlesztők lélegezhetnek fel, ha nagy projektek esetén a TypeScript nyelvet választják. Mi, a BlackBeltnél sok esetben ezt tesszük. Az eredmény: kevesebb hibalehetőség, fenntarthatóbb, problémamentesebb használat – elégedettebb ügyfelek.

Tovább

Gondolkodj okosan! (szakmai interjú a BlackBeltnél)

Nehéz? Olyan, mint egy vizsga? Sajnálom, én így interjúztatok! – hangoztatja Privitzky Gábor, a BlackBelt Technology műszaki-technológiai igazgatója, aki kezdetektől ragaszkodik a komoly szakmai felvételihez. A céghez csak a legjobbak kerülnek be, ám ők aztán jellemzően úgy érzik: végre egy munkahely, ahol nap mint nap tovább lehet fejlődni. És még a csapat is remek!

Tovább

Tulipánmánia? (Németh Laci, a BlackBelt Technology szoftverfejlesztő mérnöke)

A bitcoinra megjelenésekor egy világ legyintett – ma pedig ott tartunk, hogy a prognózisok szerint társadalmunk alappilléreit formálhatja újjá. A bitcoint életre keltő technológia középpontjában a blockchain áll, mely egyesek szerint olyan jelentőséggel bír, mint maga az internet.

Tovább

Nem várok! (Mocsányi Ákos folytatja a konténerizáció izgalmas témáját)

Mindennapos eset. Az ügyfél szeretné minél hamarabb üzembe állítani az új alkalmazást. De még annyi teendő van vele. Módosítások, tesztelés, bevezetés. Várni pedig nem szeretne. Hogy jön a képbe a Kubernetes?

Tovább

Éles váltás (interjú Börcsök József aka Joe, senior JAVA fejlesztőnkkel)

Hibás a legfrissebb fejlesztés, és csupán egy éjszaka maradt arra, hogy élesben elinduljon a rendszer, mert másnap lejár a törvényi határidő az átállásra? Közben a fejlesztőt nem lehet elérni? A Docker technológiával ilyen helyzet sosem állhat elő.

Tovább

Start, fájdalommentesen (a BlackBelt mentorrendszere)

Nincs az a remek munkahely, ahol az első időszak ne lenne minden új belépőnek picit nehéz, szorongós. Mentorrendszer számos cégnél működik, de a BlackBelt-nél a visszajelzések alapján érdemben megkönnyíti a frissen érkezettek mindennapjait.

Tovább