Vállalati KFI_16 tender


Kedvezményezett neve: BlackBelt Technology Kft.

Projekt címe: Részképesség-zavarok kutatása, komplex orvosi diagnosztikai és fejlesztő eszközrendszer létrehozása

Támogatás összege: 220 000 000 Ft

Tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

Projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0507

A projekt tartalmának bemutatása:

Az utóbbi években egyre több gyermek szülei jelentkeznek a gyermekorvosnál azzal a panasszal, hogy gyermeküknek problémái vannak a tanulással. Az ilyen jellegű panaszok kialakulásában több tényező is szerepet játszhat. Egyrészt a mai rohanó világban nagyon sok olyan új információ éri a gyermeket, amit nem mindig tudnak kellően feldolgozni.
Másrészt a gyermekek gyakran nem életkoruknak megfelelően játszanak sem otthon, sem az óvodában, és ebből adódóan különböző képességeik nem megfelelően, nem egyformán fejlődnek.

A tanulási problémák hátterében igen gyakran ilyen részképességzavar áll. Az egyenlőtlen fejlődés gyakran azt eredményezi, hogy a gyermek azzal a képességével, ami gyorsabban fejlődik, egy ideig kompenzálja a más téren jelentkező hiányosságát (pl.: kisiskolás korban a jó memória kompenzálja a logikai képességek fejletlenebb voltát). Az idő előrehaladtával azonban ez a kompenzáció egyre nehezebb, és eredménytelensége egyrészt pszichés problémákhoz vezethet, másrészt megjelennek a tanulási problémák is.
A legtöbb esetben ez a valós magyarázata annak, hogy az 1-2. osztályban kitűnő tanuló gyermek bizonyítványa a 4-5. osztályban egyre romlik, és nem a sokszor emlegetett kamaszodás vagy a rossz tanár.

Célunk egy olyan orvosi diagnosztikus és fejlesztői módszertan és a legmodernebb szenzor-, illetve szoftvertechnológiára épülő eszközrendszer kialakítása és klinikai tesztelése, mely ezeknek a gyermekeknek komplex és a jelenlegi társadalmi tendenciáknak megfelelő, az általuk gyakran használt technikai eszközökön történő, motiváló és szórakoztató formában tud valós fejlesztő hatással lenni az említett részterületekre.
A fejlesztő programokkal a 6-14 éves korú gyermekek hatékony fejlesztését is meg tudjuk valósítani, akik számára a jelenleg elérhető, főként mozgásfejlesztő módszerek már nem elég hatékonyak.

A fenti cél megvalósításához társaságunk a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (Vállalati
KFI_16) program keretében „Részképesség-zavarok kutatása, komplex orvosi diagnosztikai és
fejlesztő eszközrendszer létrehozása” címmel 220 millió Ft támogatást nyert. A projekt 2018.
január 2-án indult és várhatóan 2019. december 31-ig befejeződik.

Apply now!
We are always looking for professionals.

Contact