Tech Corner - a BlackBelt technológiai blogja

Az új sziget (forrás: Németh Laci, szoftverfejlesztő mérnök)

Az informatikában is lezajlott egy orosz forradalom. Igaz, a Kotlin 2008-as megjelenésekor még senki nem számított arra, hogy a szentpétervári srácok új programozási nyelvét egy évtizeddel később a Google is felkarolja majd.

Tovább

Vásárlók akcióban (forrás: Mocsányi Ákos, solution architect)

Színházjegy, autóbérlés, porszívó, ajándék? Természetes elvárásunk, hogy a turbulens shopping periódusban is gyorsan és a rendszer lefagyása nélkül tudjunk online vásárolni. Az, hogy e veszély immár érdemben nem merül fel, egy új technológiának köszönhető.

Tovább

Mint a meccseken (forrás: scrum masterünk, Szabó Attila)

Több tíz oldalas részletes útmutatók szabályozzák az agilis fejlesztések menetét. A megközelítés talán legnépszerűbb módszertana, a scrum éppen azért sikeres, mert benne a szerepektől a megbeszéléseken át az egyes feladatokig minden rögzített. Az ügyfélnek pedig néhány hetente lehetősége van tesztelni, hol is tart a projekt.

Tovább

Délibábok helyett (forrás: Facskó János (Johnny), SDU igazgató)

Kinek ne jönne elő rémálmaiban egy elégedetlen ügyfél, egy félrecsúszott fejlesztés, egy kommunikációs hiba okozta határidő-csúszás? Az Agilis Kiáltvány aláírói másfél évtizede lefektették egy új szoftverfejlesztési megközelítés alapjait. A módszer tapasztalataink szerint is remekül működik.

Tovább

Éles váltás (interjú Börcsök József aka Joe, senior JAVA fejlesztőnkkel)

Hibás a legfrissebb fejlesztés, és csupán egy éjszaka maradt arra, hogy élesben elinduljon a rendszer, mert másnap lejár a törvényi határidő az átállásra? Közben a fejlesztőt nem lehet elérni? A Docker technológiával ilyen helyzet sosem állhat elő.

Tovább

Gondolkodj okosan! (szakmai interjú a BlackBeltnél)

Nehéz? Olyan, mint egy vizsga? Sajnálom, én így interjúztatok! – hangoztatja Privitzky Gábor, a BlackBelt Technology műszaki-technológiai igazgatója, aki kezdetektől ragaszkodik a komoly szakmai felvételihez. A céghez csak a legjobbak kerülnek be, ám ők aztán jellemzően úgy érzik: végre egy munkahely, ahol nap mint nap tovább lehet fejlődni. És még a csapat is remek!

Tovább

Móricka nagykorú lett (forrás: Herczeg Norbi, frontend fejlesztő)

Hullafáradt, több tízezer soros alkalmazások felett görnyedő fejlesztők lélegezhetnek fel, ha nagy projektek esetén a TypeScript nyelvet választják. Mi, a BlackBeltnél sok esetben ezt tesszük. Az eredmény: kevesebb hibalehetőség, fenntarthatóbb, problémamentesebb használat – elégedettebb ügyfelek.

Tovább

Tulipánmánia? (interjú Németh Laci szoftverfejlesztő mérnökünkkel)

A Bitcoinra megjelenésekor egy világ legyintett – ma pedig ott tartunk, hogy a prognózisok szerint társadalmunk alappilléreit formálhatja újjá. A kriptodevizát életre keltő technológia középpontjában a blockchain algoritmus áll, mely egyesek szerint olyan jelentőséggel bír, mint maga az internet.

Tovább

Start, fájdalommentesen (a BlackBelt mentorrendszere)

Nincs az a remek munkahely, ahol az első időszak ne lenne minden új belépőnek picit nehéz, szorongós. Mentorrendszer számos cégnél működik, de a BlackBelt-nél a visszajelzések alapján érdemben megkönnyíti a frissen érkezettek mindennapjait.

Tovább

Rólunk mondták

Ilosvay Csaba – Invitech Megoldások Zrt.

A BlackBelt fejlesztési módszerének és alkalmazott technológiájának számomra egyik leghasznosabb előnye a gyors prototípus-készítés volt. Az elvárásaink megvalósítását akár heti szinten tudtuk követni és a projekt közben folyamatosan lehetőségünk volt igényeink finomítására is; a BlackBelt a megvalósítás során képes volt a módosításokat rugalmasan beépíteni a rendszerbe. – Ilosvay Csaba, vállalati ügyfélszolgálati vezető, Invitech Megoldások Zrt.

Tordai Péter – KBC Securities

„A BlackBelt Technology fókuszált IT auditot végzett cégünk számára. Szolgáltatásaikkal nagyon meg voltunk elégedve, néhány hónap alatt érezhető hatékonyságjavulást értünk el.” – Tordai Péter, vezérigazgató-helyettes, KBC Securities

Bugár Csaba – Diákhitel Központ Zrt.

„A BlackBelt Technology magas színvonalon, az üzleti elvárásoknak és szakmai etikának megfelelően végezte el feladatait a Diákhitel Központnál, remek, megbízható partnernek bizonyultak a közös munka során.” – Bugár Csaba, vezérigazgató, Diákhitel Központ Zrt.

Koller Krisztián – AVON UK

A BlackBelt kiemelkedő technológiai hozzáértésével járult hozzá egy kulcsrendszerünk működésének javításához, melyet a közös munka eredményeképpen sokkal könnyebben és költséghatékonyabban tudunk üzemeltetni. – Koller Krisztián, solution architect, AVON UK